Zborovodja Julieta Kubik De Habjanič

Rojena v Buenos Airesu C.A.BA.-Argentina, pri petih letih prvič solistično nastopa v glasbeno-scenskem delu »Música para todo niño« (Glasba za vsakega otroka) s spremljavo komornega zbora in komornega orkestra v Buenos Airesu, Paranáju, San Luisu in Mendozi. Pri sedmih letih uspešno opravi avdicijo za Coro de Niños del Teatro Colón (Otroški pevski zbor Teatra Colón), s katerim med leti 1975 in 1981 nastopa na komornih in simfonično-zborovskih koncertih in v opernih predstavah oz. rednem programu Teatra Colón. Istočasno nastopa na komornih koncertih z očetom, skladateljem in dirigentom Rodolfom Kubikom in s sestro, violinistko Pamelo Kubik.

Med leti 1982 in 1988 v času srednje šole in študija na državnem konservatorju v Buenos Airesu prične svojo pot kot učiteljica, zborovodkinja in organizatorka kulturnih prireditev: postane korepetitorka Agrupación coral Buenos Aires; ustanovi in vodi otroški in mladinski zbor; postane pedagoginja in zborovodkinja v petih centrih E.PA.E.M.a (C.I.P.A. – Capacitación Integral para el Adulto Mayor / izobraževalni načrt Sekretariata za kulturo mesta Buenos Aires za odrasle); prva izbrana članica Coro Nacional de Jóvenes (Državni zbor mladih, ustanovljen isto leto pod okriljem predsednika države kot sestavni del Sekretariata za kulturo Ministrstva za šolstvo in pravosodje) pod vodstvom Néstorja Zadoffa, ki ji zaupa solistične dele in korepetiranje zbora; v Centro de Divulgación Musical de la Secretaría de Cultura de la Cdad. de Buenos Aires (Glasbena sekcija Sekretariata za kulturo mesta Buenos Aires) postane vodja Oddelka za mladinske pevske zbore Zveze pevskih zborov / Coordinación General de Coros CGC-CDM), poučuje in vodi izobraževanje za zborovske pevce, kasneje postane vodja Oddelka za pevske zbore odraslih in narodnih skupnosti. Na tem delovnem mestu sodeluje v organizaciji in vodenju koncertnih ciklusov za pevske zbore iz Argentine in tujine, 1. kongres o zborovskem petju ter 1. latinskoameriški kongres o zborovodstvu na temo folklora in ljudska pesem).

Leta 1989 se mudi v Ljubljani in opravi avdicijo v APZ Tone Tomšič UL, kjer se pod vodstvom Jožeta Fürsta in Stojana Kureta razvija še naprej kot zborovska pevka, korepetitorka in arhivarka ter vodi zbor na manjših nastopih na Univerzi. 1999 diplomira na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani kot akademska glasbenica – pevka, profesorica petja v razredu prof. Alenke Dernač Bunta.

Svoj poklic neutrudno in ponosno izvaja v glasbenih šolah od leta 1995. Kot pedagoginja je najbolj ponosna na skrb za glasovni razvoj in zdravje svojih učencev, izvedbo kratkih glasbeno-scenskih del za najmlajše, organizacijo strokovnih srečanj in promocijo tako slovenskih kakor tudi argentinskih del širši slovenski javnosti.

Predanost izobraževanju celostnega človeka se skromno in ponosno trudi prenesti k študentom glasbene pedagogike Akademije za glasbo UL in Pedagoške fakultete UM.

Nikoli oddaljena od zborovskih sestav je za vokalno tehniko skrbela (in še skrbi) za odlične sestave. Med njimi šteje: MePZ Viva-Brežice, Komorni zbor Grgar, Komorni zbor Ave, MePZ Glasbene matice in nenazadnjem Dekliški pevski zbor Pedagoške fakultete UM in APZ Maribor, ki sta pod vodstvom Tadeje Vulc osvojila (med drugim) Zlati plaketi Naša Pesem 2018.

V letošnjem letu se z zborom Arhivox celostno vrača k veliki ljubezni in preizkušnji: dirigiranju!