Aktualno

Stanko Kristl in ARHIVOX

29. januar je za Arhivox pomemben datum:

Rojstni dan arhitekta Stanka Kristla.

Ko je lani praznoval svoje častitljivo in vitalno stoeno leto, smo se zvečer odpravili v Trnovo pred njegovo hišo in mu zapeli rojstnodnevno podoknico. Stanko in njegovi svojci so prišli pred hišo, mi smo zapeli par pesmi, nakar nas je slavljenec iskrivo in veselo ogovoril. Za vse nas so to bili nepozabni trenutki. Tudi letos smo pripravljali repertoar za ta dogodek, pesem iz njegovega rojstnega kraja, a žal nas je tik pred tem za vedno zapustil. Tokrat ga lahko počastimo s spominom na ganljive trenutke naših srečanj.

Bil je velik človek in arhitekt.

snemalka: Katarina Lodrant

Arhiv

Novoletni koncert zborov VAL in ARHIVOX

Prisrčno vabljeni v Rdečo dvorano na Magistrat.

Letni koncert zbora ARHIVOX
Evo, leto je naokoli in ponovno bomo zaključili sezono na Gradu Fužine, kjer domuje Muzej za arhitekturo in oblikovanje.
Vabljeni ta petek ob 19h!
UNIVERSUM Plečnik: Od delavnice do mita - odprtje 24. novembra 2022 ob 19h

Vabljeni na otvoritev razstave v MAO (Grad Fužine), kjer bomo zapeli štiri pesmi.

MAO – UNIVERSUM Plečnik: Od delavnice do mita

Letni koncert zbora Arhivox v Vipavi v nedeljo, 20. junija 2021, ob 17h
Vabljeni na letni nastop mešanega pevskega zbora arhitektov Slovenije ARHIVOX
to nedeljo, 20. junija 2021, ob 17. uri
v prostorih Univerze v Novi Gorici v atriju
Lanthierijevega dvorca v Vipavi.
Nastop bo trajal dobre pol ure. Naš program je sestavljen iz slovenskih in tujih zborovskih pesmi od priredb popevk, ljudskih pesmi do sodobnih, klasičnih in renesančnih zborovskih skladb.
Vabilo na letni koncert zbora Arhivox

ZVOKI PLEČNIKOVE LJUBLJANE

 
Projekt “Zvoki Plečnikove Ljubljane” je projekt zbora arhitektov, ki združuje kvalitete zborovske glasbe in arhitekturnih stvaritev. V petek, 9. 6. 2017, ob 18. uri, bomo z glasbo in strokovnim vodstvom gostje Darje Pergovnik zaokrožili po vrtu Plečnikove hiše, nato pa skupaj s kustosinjo Ano Porok koncert zaključili v atriju Plečnikove hiše.
 
Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.
 
Lep pozdrav
Pevski zbor arhitektov Arhivox
Vabilo k sodelovanju: Zvoki Plečnikove arhitekture

Pevski zbor arhitektov ARHIVOX vas vabi k sodelovanju pri projektu Zvoki Plečnikove Ljubljane.

Avdicije za nove pevce bodo potekale v ponedeljek 27. marca in 3. aprila 2017 med 19:00 in 20:00 na Fakulteti za arhitekturo, Zoisova cesta 12, 1000 Ljubljana. Dobimo se v avli pred Plečnikovo predavalnico.

Prijave zbiramo na e-naslovu pevski.zbor@zaps.si ali po telefonu 031 851 897.

Vabljeni vsi arhitekti, krajinski arhitekti, oblikovalci, strokovnjaki sorodnih področij in študentje omenjenih smeri!

Sezona 2016 / 2017

Popraznični koncert pevskega zbora Arhivox z gosti, januar 2017

Pevski zbor Arhivox, skupaj z mešanim pevskim zborom Skala-Slovan in mladinsko vokalno skupino Anakrousis, lepo vabi na popraznični koncert, ki se bo zgodil 21.1.2017 ob 19. uri v Rdeči dvorani ljubljanske mestne hiše.

arhivox z gosti_2017 0121_vabilo

Prostor skozi glas: Glasbeni eksperiment Kolinska, november 2016

Projekt PROSTOR SKOZI GLAS odkriva in predstavlja atmosfere prostorov prek zvočnih dražljajev. Zvočno prostorska intervencija opozarja na vrednote grajenega in odprtega prostora (objekti arhitekturne kulturne dediščine, degradirani, pozabljeni prostori, vrhunske arhitekturne stvaritve, kvalitetni zeleni prostor v mestu), predstavljene z novih perspektiv. S pomočjo inovativnih postavitev vokala v prostor oživljamo in raziskujemo meje konvencionalnega repertoarja in nekonvencionalnih prostorov.

GLASBENI EKSPERIMENT KOLINSKA
V ponedeljek, 14.11.2016 ob 19:00 bomo pojoči arhitekti raziskovali in oživljali območje delavnic za Kolinsko. Želimo, da sinergija glasbenih in prostorskih stvaritev učinkovito opozarja na kvaliteto prostora in prevzema izobraževalno vlogo. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

arhivox - kolinska vabilo FB

Sezona 2015 / 2016

Koncert na Fakulteti za arhitekturo v Beogradu, maj 2016

V soboto, 14.5.2016 se zbor arhitektov s samostojnim koncertom predstavlja v avli Fakultete za arhitekturo Univerze v Beogradu. Glasbeni repertoar po izboru dirigentke Jelene Susnick povezuje skladbe mednarodnih avtorjev, tako slovenskih kot srbskih in širše. Hkrati kot gostje nastopata še dekan Fakultete za arhitekturo, Univerze v Ljubljani, prof. mag. Peter Gabrijelčič kot instrumentalist in Svetlana Vranić, sopranistka. Dogodek se vključuje v sklop 170. jubileja visokošolskega poučevanja arhitekture v Srbiji.

PLAKAT ARHIVOX BEOGRAD

Božični koncert, december 2015

Prijetno ujeti v predbožični čas in v pričakovanju novega leta delamo bilance za nazaj, dajemo obljube za naprej. V času smo, ki ga zaznamujejo preobrazba, rast, notranje zretje in zaključevanje, da bi lahko vse v nas in okoli nas na novo vzbrstelo. To je čas, ko se ulice osvetljujejo z lučkami in glasba doni, ko diši po pečenih piškotih in kuhanem vinu. Čas nazdravljanja in dobrih želja. Zato smo se odločili, spoštovani vsi, da sebe in vas obdarimo z glasbo.

Vabljeni na božični koncert mešanega pevskega zbora arhitektov Arhivox, ki bo v četrtek, 10. decembra 2015, ob 19. uri potekal v galeriji Kresija na Stritarjevi ulici 6. Dogodek bo potekal v sklopu razstave Vizije so 10: Razstavišče, ki ga ni / Interpretacija Jakopičevega paviljona. Pridružili se nam bodo tudi gostje: pianistka prof. Aleksandra Naumovski-Potisk, flavtistka Martina Petrič, solistka Ana Gril (sopran) in kitarist Milenko Maletić alias Joe Cool.

12316098_499929830189765_6423939607996776008_n

Otvoritev razstave Vizije so 10, november 2015

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Vizije so 10, ki bo v četrtek, 19.11.2015 ob 18.uri, v galeriji Kresija na Stritarjevi ulici 6. Razstavo bo odprl župan Zoran Janković, uvodni strokovni nagovor pa bo prispeval podžupan, prof. Janez Koželj. Na otvoritvi razstave bo nastopil tudi pevski zbor Arhivox.

vabilo vizije SO10 spredaj